SIDI ORAZA DRAMA DOMINAN

Whazzup-u is a social network for all. Diambil daripada ” https: Pelakon Pembantu Wanita Terbaik. A1 Me Give a Gift. Added by Lianna Hasrin on November 26, at 3: Pada awal an, beliau mengambil keputusan untuk meninggalkan bidang lakonan dan memberi perhatian terhadap perniagaan yang berasaskan perladangan yang dimiliki oleh beliau dan dibantu oleh abangnya, Syed Omar Syed Rastan. Seterusnya Umie memberi persembahan hebat dalam trilogi drama Selamat Hari Jadi Su yang mana beliau dicalonkan sebagai Pelakon Wanita Terbaik Anugerah Skrin menerusi sekual kedua siri tersebut. Created by Kamsan Amin Apr 21, at

Beliau dikenali sebagai seorang pelakon yang selektif. Created by Kamsan Amin Apr 21, at Namun kerjaya awalnya lebih cemerlang sebagai model baik dalam komersial TV mahupun video muzik. M Osman dimana beliau meraih pujian apabila membawakan watak wanita yang mengalami kekeliruan identiti setelah berpisah dengan suami. Beberapa pihak nyata tidak berpuas hati dengan pemilihan busana pengantin Umie yang dicipta khas oleh pereka Jovian Mandagie. Pelakon TV Wanita Popular. Drama ini juga menyaksikan kerjasama secara profesional beliau bersama bekas teman lelaki Hairie setelah kali terakhir digandingkan dalam drama 5 Hari Raya.

Namun menjelang bulan Ramadan tahunbeliau dan suami dilihat kembali bersama. Typically, this kind of spam is found on forum pages, guestbook pages, or in user profiles.

Time and time again, it has come to our attention that…. Sambutan hebat daripada orang ramai membuahkan sebuah lagi musim iaitu Haryati 2 yang disiarkan 2 tahun selepas itu. Menariknya, beliau bergandingan bersama rakan baiknya sendiri Erra Fazira sebagai menantu dan mentua dan mereka berdua menerusi Frensis Production bergabung bersama penerbit Ziela Jalil sebagai penerbit bersama.

Umie Aida ialah adik kepada aktres dan pengarah tersohor Erma Fatima serta adik ipar kepada pengarah Badaruddin Azmi. Pelakon Wanita Terbaik Drama. Umie muncul dalam drama bersiri yang masih memegang rekod sebagai drama bersiri termahal di Malaysia iaitu Salam Taj Mahal sebanyak 32 dra,a. Selepas itu beliau sekali lagi bergandingan bersama Nasha dalam filem seram Puaka Tebing Biru.

  FIREBALL FULL MOVIE VIOOZ

Upgrade to hide ads

Filem mengenai sekumpulan sukarelawan yang berkhidmat di kem pelarian perang Afghanistan itu membawa tema yang berat. Menyusul di tahunUmie memperlahankan radar seninya apabila hanya memberi fokus kepada drama bersiri Waris yang merupakan kesinambungan kepada drama Kekasihku Seru yang telah ditayangkan pada Pelakon Filem Wanita Popular.

Ini merupakan kemenangan kedua berturut-turut beliau dalam acara yang sama.

Drama yang mengisi slot Samarinda itu menyaksikan lakonan Umie sebagai antagonis menerima reaksi positif. Antara teater yang mengangkat nama beliau adalah Lantai T. Beliau juga pernah dua kali dfama di Festival Filem Asia Pasifik [2]. Khairuddin yang pada mulanya hanya rakan perniagaan Erma Sidl, sebelum diperkenalkan dengan Umie.

Ketika memulakan penggambaran filem tersebut Umie diserang penyakit appendiks yang mengakibatkan beliau terpaksa menarik diri daripada filem tersebut. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik. Last updated by Network Admin Aug 19, Setelah pendedahan itu, isteri dan anaknya malu dan memohon maaf pada Tan Sri Lokman Hakim yang merupakan suami dan ayah mereka. Bertitik tolak daripada itu nama Umie mula popular di kalangan penerbit.

Dominan -Sidi Oraza .

Biarpun dihimpit kontroversi kononnya Umie ditaja kenamaan untuk menerbitkan filem itu, Umie tampil berterus terang memberitahu dia mendapat bantuan daripada SME Bank. Kini Bergelar Usahawan Berjaya.

Umie Aida menerusi Ayuni. Pada tahun Umie kembali ke layar perak menerusi watak Sharifah Hasnah dalam filem muzikal Jimi Asmara arahan Erma.

Dominan – Movledge

I definitely have a passion and love for boxing. Manakala pada tahun Umie menubuhkan syarikat produksi sendiri iaitu Amazon Entertainment Production yang menerbitkan naskhah seperti filem Diva Popular dan drama Takdir Terindah Last draama by Kamsan Amin Apr 12, Nama Umie sering membintangi drama-drama popular di kaca TV antara yang paling popular adalah drama Hello bersama M.

Muncul dengan tiga buah filem iaitu epik noir Kala Malam Bulan Mengambang arahan Mamat Khalid, komedi romantik Cuci Hans Isaac dan komedi urban Pisau Cukur Bernard ChaulyUmie berhasil membuktikan bahawa beliau masih mampu menggugat aktres-aktres muda yang sedang mencipta nama. Seorang lagi adiknya, Betty Rahmad juga pernah menceburi bidang lakonan tetapi tidak sepenuh masa.

  SAMAR AND MOHANAD FILM

Disebabkan Umie meminjam gelaran suaminya iaitu Datuk Paduka, gelaran untuk Umie tidak boleh disebut Datin Paduka sebaliknya ialah Datin sahaja melainkan Umie menerima darjah kebesaran daripada Sultan Selangor yang membawa gelaran Datin Paduka.

Bagi memantapkan lagi skill lakonan Umie aktif dalam pementasan teater pada penghujung an. Sejak mula menceburkan diri dalam skdi perfileman, nama Umie tidak lekang daripada gossip percintaan.

Masih Ingat Sidi Oraza, Hero Malaya 90an? Kini Bergelar Usahawan Berjaya. | blue

siid Setelah sekian lama tertangguh akhirnya filem Puaka Tebing Biru menemui penonton pada 18 Februari Drama ini juga menyaksikan kerjasama secara profesional beliau bersama bekas teman lelaki Hairie setelah kali terakhir digandingkan dalam drama 5 Hari Raya.

Paling meraih perhatian media dan peminat adalah ketika Umie menjalinkan hubungan dengan aktor popular Hairie Othman ketika berada di kemuncak populariti sekitar akhir 90an, dan kemudian bersama aktor muda Aqasha.

Sebelum itu Umie juga membawakan sebuah lagi naskhah bertema serupa namun lebih serius berjudul Pesona Bintang yang disiarkan di TV2 sebanyak 26 episod. Didahului oleh Azean Irdawaty menerusi Najiha.

Betty banyak menguruskan kerjaya seni Umie disamping membuka perniagaan bersama. Setelah mendirikan rumahtangga pada tahunruang lingkup pembabitan Umie dalam dunia lakonan juga banyak bertumpu orxza percubaan beliau untuk menghidupkan watak-watak kompleks dan ia diunjurkan dalam persembahan hebat beliau menerusi beberapa drama televisyen seperti Bukan Bidadari Aziz. February 26, at 6pm to February 26, at 7pm — new york.

Pelakon TV Wanita Popular.